Rozmarýnový olej
Velmi aromatický olej skvěle se hodící k vašemu grilu a všude kde se využívá maso, pečivo a nebo brambory.
- Rozmarýn je také jednou z hlavních součástí provensálského koření, které je nezbytné ve francouzské kuchyni.
- Zkuste aromatickou olej přidat do těsta na chléb nebo bílé pečivo, skvěle si rozumí s jehněčím nebo vepřovým masem a překvapivě oživí i chuť některých sladkých dezertů.
4,8
10 hodnocení
Využití: Středomořská kuchyně, ryby, maso, pečivo, pasta
Složení: Za studena lisovaný řepkový olej od Jenčků z Českého Ráje, rozmarýn, špenát
Přidané látky: bez Éček, neobsahuje žádná barviva
Obsah: 100 ml
Trvanlivost: 5 měsíců
Skladování: držte v chladu a temnu (pro nejlepší uchování všech vlastností oleje skladujte v lednici)
Recepty:
- Naložené maso
- Pečené koleno s rozmarýnem
- Losos s rozmarýnovým olejem
- Opečené brambory s rozmarýnovým olejem a dipem
Tip:
- Obsahuje vitaminy a minerály, mezi něž patří vitamin A, C, tiamin, riboflavin, kyselina listová, flavonoidy, diterpenové hořčiny či prvky jako železo, hořčík, fosfor, zinek a měď. Díky svým antioxidačním a protizánětlivým účinkům podporuje imunitní systém. Příznivě působí na trávení a odstraňuje plynatost.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bylinkové oleje |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář