Špagety Caprese s bazalkovým olejem
Špagety Caprese jsou skvělým pokrmem, který spojuje jednoduchost a chutnost italské kuchyně. Caprese salát většinou evokuje letní sezónu, kdy je šťavnatých rajčat i bazalky na zahradě přebytek. Ale ruku na srdce, taky patříte k těm, kteří si tuhle dobrotu dopřávají celoročně? My rozhodně ano.
Abyste si tento recept mohli užít i mimo sezónu, dopřejte si ty nejlepší suroviny, které ve svém okolí najdete. Včetně našeho vynikajícího bazalkového oleje. A teď už k receptu.
Na 2 porce budeme potřebovat:
- 350 g špaget
- 4 velká rajčata nebo 8 menších rajčat cherry, nasekaná na malé kousky
- 200 g čerstvé mozzarelly, nakrájené na kostky
- ½ šálku čerstvé bazalky, nasekané na proužky
- 3 stroužky česneku, jemně nasekaný
- ¼ šálku našeho bazalkového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- ¼ šálku balsamického octa
- ¼ šálku strouhaného parmazánu
Postup:
Uvařte si špagety al dente a sceděte. Zatímco se špagety vaří, smíchejte nakrájená rajčata, mozzarellu, bazalku a česnek v míse. Přidejte náš bazalkový olej a promíchejte. Osolte a opepřete podle chuti.
Smíchejte uvařené špagety se směsí s rajčaty, mozzarellou a bazalkou. Dobře promíchejte, aby se všechny chutě krásně spojily. Na konci přidejte balsamický ocet a znovu promíchejte.
Špagety Caprese podávejte teplé a posypané nasekanou bazalkou a strouhaným parmazánem. Na závěr znovu bohatě zakápněte naším bazalkovým olejem. Finální dotek bazalkového oleje půjde na špagetách dokonale cítit.
Naše špagetová verze Caprese je osvěžujícím a chutným pokrmem, který je rychlý a snadný k přípravě. Je vynikající volbou pro chvíle, kdy si chcete vychutnat čerstvé italské chutě.